Frågor och svar om Svensk Filmdatabas

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring Svensk Filmdatabas.

Kan jag köpa dvd-filmer från Svensk Filmdatabas?

Nej. Svensk Filmdatabas är enbart en databas som ger faktauppgifter om de filmer som finns registrerade.

Vet Svensk Filmdatabas var jag kan köpa en film?

Nej. Vi kan bara hänvisa till den vanliga köpmarknaden på internet eller i vanliga butiker. Ett tips är att söka på filmtiteln på webben. Där brukar det dyka upp tips på dvd-återförsäljare.

Var kan jag få veta om en film är utgiven på dvd eller video?

Kungliga bibliotekets Svensk Mediedatabas - smdb.kb.se - har uppgifter om vilka filmer som givits ut på dvd och video i Sverige.

Varför kan jag inte hitta filmen jag letar efter i Svensk Filmdatabas?

Det kan hända att den inte står med men de flesta filmer som har gått upp på svenska biografer ska finnas med. Vår sökfunktion är också känslig och det är viktigt att man söker på rätt sätt. Se våra söktips.

Hur kan det komma sig att det saknas info om nya svenska filmer?

Vi har inte möjlighet att söka aktivt efter all information utan är till stora delar beroende av att produktionsbolagen informerar oss. Ibland släpar den informationen efter. Skicka gärna in kompletterande info om du har arbetat med en produktion.

Var kan jag få veta hur många som har sett en viss film?

Svenska Filminstitutets biografstatistik bygger på uppgifter från landets alla biografer med öppna visningar, och här kan du se både besöksantal och intäkter för alla filmer som visats i Sverige med start den 1 januari 2001.

Kan jag få kontaktuppgifter till de personer som finns registrerade i Svensk Filmdatabas?

Nej. Svensk Filmdatabas har inte kontaktuppgifter till de personer eller bolag som finns registrerade.

En möjlighet är att försöka få kontakt via produktionsbolag som har gjort en eller flera filmer som den eftersökta personen har arbetat med. En films produktionsbolag hittar du under länken "Bolag". Bolagens kontaktuppgifter kan du få fram genom att söka på nätet.

 

Publicerad 2008-11-12   Ändrad 2012-05-03